Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulak Çınlaması Neden Olur?

Bu haberin fotoğrafı yok

Pek çok insan zaman zaman zil sesi, kükreme, çınlama ve kulağında uğultu sesi hissetmekten şikâyetçidir. Kulakta çınlama sorunu çoğu zaman su sesi, rüzgar sesi veya çan sesi duyuyormuş gibi algılanmasına neden olmaktadır. Zamanla hayat kalitesini düşüren ve olumsuz etkileyen kulak çınlaması tedavi gerektiren bir durumdur. Tek kulakta veya her iki kulakta birden görülebilen kulak çınlamasının başlıca nedenleri ise şöyledir;

Çok Kalabalık Veya Gürültülü Bir İş Ortamında Çalışmak

Düzenli olarak yüksek düzeyde sese maruz kalan kişilerde ve ağır ekipmanlarla çalışan kişilerde işitme problemleri ve çınlama sorunu ortaya çıkmaktadır. Taşınabilir müzik araçları veya telefonlarda yüksek seste müzikle birlikte gürültüye bağlı duyma kaybına yol açarken kulak çınlamalarına da neden olmaktadır.

Çeşitli Hastalıklar

Meniere hastalığı, orta kulak iltihabı gibi kuşak çınlamasına neden olan hastalıklar bulunmaktadır. Kulağınıza aldığınız ciddi darbe ve etkiler de bu duruma neden olabilmektedir.

Kullanılan İlaçlar

Çeşitli ilaçların kullanımı kulak çınlamalarına çokça neden olan ve durumun daha kötü hale gelmesine neden olan faktörlerin başında gelmektedir. Genellikle de bu ilaçları kullanmayı bıraktığınız da bu sorun kendiliğinden geçer. Bazı antibiyotikler ,vinhristin ve mekloretamin gibi kanser ilaçları, suda eritilen aspirinler ve bazı antidepresanlar kulak çınlamalarını tetikleyebilmektedir.